Hästtävlingar

 

Hästtävlingar blir allt populärare i Sverige och vi förstår verkligen varför. Ridsporten växer så det knakar och vi får fram otroligt många duktiga ryttare i Sverige. Vi har även ett väldigt framgångsrikt landslag och individuella ryttare som vinner många hästtävlingar vilket ökar intresset kring hela ridsporten i Sverige. Vi kommer här att gå igenom de bästa och mest eftertraktade hästtävlingarna. Här hittar du tid och datum samt en kalender så du enkelt kan hålla koll på alla hästtävlingar som du vill besöka eller titta på. 

Hästtävling

Stora hästtävlingar i Sverige 

Falsterbo Horse Show

Falsterbo Horse Show är en av de populäraste hästtävlingarna i Sverige. Falsterbo är verkligen ingen vanlig tävling. Det är över 1000 hästar och ryttare i ett femtiotal olika klasser. Det är en perfekt mötesplats för både proffisionella ryttare och hästintresserade åskådare mitt i den underbara svenska sommaren. Kan det bli bättre än så? Detta är en av Sveriges bästa hästtävlingar och här träffas sponsorer, publik, utställare och ryttare på världsnivå runt sitt gemensamma intresse och livsstil. Detta får man inte missa!

Detta är ett event som lockar stora sponsorer och är en unik show för både ryttare och besökare.

Falsterbo Horse Show

Sweden International Horse Show

Sweden International Horse Show är ett event som arrangeras av Friends Arena, Svenska Ridsportförbundet och Internationella Ridsportförbundet, FEI. Inne på mässområdet finns det över 30 olika hästraser som man får träffa och klappa om man vill. Detta är väldigt populärt för publiken. Det finns även avelorganisationer på plats för att besvara frågor från besökarna. Utöver evenemangen för besökarna så bjuder även denna showen på hästtävlingar i världsklass. Tävlingen får fina lovord av Dressyrens Top Stars Dressage Final-vinnaren Isabell Werth: “Ett fantastiskt koncept”.

Sweden International Horse Show

Gothenburg Horse Show

Gothenburg Horse Show är ett årligt återkommande evenemang sedan år 1977. Den är även världsledande bland hästtävlingar inomhus. Evenemanget har haft över tre miljoner besökare sedan starten och är väldigt ett populärt event med många utländska besökare. Det är en fullspäckad vecka med världsledande hästar och ryttare tillsammans i en otrolig show. År 2006 röstades denna hästtävling fram som världens bästa inomhustävling av de internationella hoppryttarna. Gothenburg Horse Show hålls i Scandinavium i Göteborg och denna tävling behöver verkligen upplevas på plats!

Gothenburg Horse Show

Kalender – Hästtävlingar i Sverige

Hästtävlingsgrenar

 

Vilka olika grenar finns det inom hästtävling och ridsporten? Nedan listar vi alla grenar du kan tävla inom. 

 

  • Hoppning 
  • Dressyr
  • Fälttävlan
  • Parasport
  • Sportkörning 
  • Distansritt
  • Voltige
  • Reining 
  • Working equitation 
  • Mounted games