Snygga ridbyxor för alla | Bästa ridbyxorna 

Ridbyxor är viktiga ridkläder, och det är viktigt att hitta byxor av högsta kvalitet. Med så många alternativ där ute kan det vara svårt att avgöra vilka byxor som är bäst för dig. Vi vill göra det enkelt för dig att köpa ridbyxor och här kan du läsa om allt behöver veta för att kunna göra ett välgrundat val när du ska handla byxor. Ridbyxor är byxor och de är utformade för att ge komfort när du rider på en häst. De kan vara tillverkade av antingen ull eller syntetiska material och finns i många olika stilar och färger. Dessa speciella byxor bärs vanligen av ryttare för ridning, men de kan också bäras som fritidskläder. Här kan du hitta några av de snyggaste och bästa ridbyxorna på marknaden.

Ridbyxor

Ridbyxor – Bäst i test

Cindy ridtights

Ridbyxor

Tylor ridtights

Ridbyxor

Khloe ridbyxa

Ridbyxor

Tips när du ska köpa ridbyxor

 

Många människor inser inte att det finns ett omfattande urval av ridbyxor att välja mellan, beroende på din personliga smak såväl som funktion. Klassiska modeller tenderar att vara tjockare och ha längre livslängd samtidigt som de erbjuder fler alternativ för skoning och passform. Ett par byxor som passar bra fungerar alltid bra i alla situationer och det har blivit populärt att ha dessa byxor inte bara när man rider utan även i vardagen och inom andra sporter. Numera föredrar många ryttare tights framför jeans eftersom det ger dig total flexibilitet under ridpasset, vilket kan vara svårt med vanliga byxor på grund av att tjockt material förhindrar rörelse runt anklarna.

Hög eller låg midja?

Höjden på midjan kan bestämmas efter egen smak. Plagg med hög midja är populära nu och även så när det kommer till ridbyxor, tigths och leggings, men detta val beror också på om man tycker att byxorna sitter bättre om de är bredare i nederkanten. Många föredrar även en smal linning så det är ofta upp till vad just du gillar för stil och passform på dina byxor.

Vilken färg ska jag välja?

Valet av färg är väldigt individuellt. Det finns byxor i flera olika färger för den som vill välja själv och färgglatt. Ett par i marinblått är alltid en bra start, eftersom de ofta håller sin färg väldigt bra och är lätta att matcha med annan utrustning. Det är viktigt att tänka på att om du tävlar inom ridning så är det vita ridbyxor som gäller på tävlingar.

Utseende

Utseendet på ridbyxor är viktigt för många människor. Du kanske vill matcha dina byxor med din övriga utrustning eller så kan du välja något mer subtilt som ett par i koordinerande färger och mönster. Som tur är finns ridbyxor för dam och herr i alla möjliga utföranden. Vissa kan föredrar bling-prydda sömmar medan andra föredrar eleganta byxor som bara är utsmyckade med broderidetaljer! Valet är ditt när det är dags att köpa nya byxor som passar för ridning.

Hur behåller jag passformen på mina byxor?

Med så många nya typer av ridbyxor på marknaden är det svårt att veta hur man bäst tvättar dem. Som tur är finns det flera olika tvättinstruktioner beroende på vilket material som används i varje typ av plagg! Nästan alla modeller idag kan tvättas vid 40 grader men vissa modeller kan behöva tvättas i 30 grader. Andra kan behöva skonsam handtvätt med kallt vatten och milt tvättmedel om du vill att din outfit ska se ut som bäst efter att ha burit hela dagen på smutsiga vägar eller i stallet. Det är alltså viktigt att du läser tvättinstruktionerna på just dina byxor för att de ska behålla passformen.

Helskodda ridbyxor

Helskodda ridbyxor innebär att de har förstärkning längst benen och hela vägen upp över rumpan. Förstärkningen består ofta av material som läder, mocka, silikon, PU eller konstskinn. Förstärkningen kallas för skoning inom ridvärlden och det finns flera olika typer så att du kan hitta ett par som passar just dig. Förstärkningen som kan sys ovanpå eller ”direkt” utan foder under. Syftet med denna funktion är att ge bättre grepp när du sitter i sadeln och skydda byxorna från slitage i närheten av de ställen där sadeln kan slita ut byxorna.

Knäskodda ridbyxor

Knäskodda ridbyxor har förstärkta knän. Själva förstärkningen finns runt knäleden på insidan av dessa byxor, precis framför där de ligger mot sadeln när du rider, så att komfort och skydd går hand i hand.

Halvskodda ridbyxor

Halvskoning på ridbyxor är bara en annan sorts benämning på knäskodda byxor.

Silikonskoning

Silikonskodda ridbyxor ger ett bättre grepp i sadeln tack vare silikontryck på byxorna. Denna sortens skoning är oftast tryckt på tyg och silikonet kan vara remsor, prickar eller andra formade mönster.

Tygskoning

Tygskodda ridbyxor innebär att du har en tygförstärkningen på dina ridbyxor, vilket syns på utsidan av dessa byxor. Denna förstärkning kan vara av olika längd och form så att du alltid har ett större utbud än med helt skodda ridbyxor

Termoridbyxor

Termoridbyxor har den ultimata vinterisoleringen för ryttare. De håller dig inte bara varm utan skyddar även mot vind och regn samtidigt som de ger ett utmärkt värmeskydd mot snö, slask eller hagel. Fodret är ofta tillverkat av fleece eller något annat material vilket gör dem perfekta för att hålla dig varm på vintern eller när det är kallt ute.

Ridbyxor för dam

Ridbyxor för dam är skräddarsydda för den kvinnliga ridentusiasten. De är utformade för att täcka låren, höfterna och midjan när man rider på hästryggen. En av de viktigaste faktorerna när man väljer byxor är passformen. Ridbyxor för dam ska vara bekväma och inte rida för högt eller för lågt vid höfterna. En annan sak att tänka på är att se till att dina byxor klarar av alla slags väderförhållanden som regn och snö . Det är också viktigt att kontrollera tyget för att se om det kommer att sträcka ut sig efter att ha burit det under en längre tid. Ridbyxor är mycket populära både i stallet och under ridning eftersom de är bekvämare och mer hållbara än vanliga byxor. Ryttarbyxorna kan bäras under längre perioder utan att bli obekväma till skillnad från att bära jeans, vilket är anledningen till att de föredras av många ryttare idag.

Ridbyxor för barn

Priset på ridbyxor för barn återspeglas vanligtvis i deras kvalitet och komfort. Med det sagt ska ditt barn känna sig bekväm när det bär plagget, vilket innebär att du vill undvika de billigaste modellerna med dåligt passande midje- eller benband som begränsar rörelsen. Däremot så behöver du inte heller köpa de dyraste modellerna då barnen växer ofta fort och därför kommer barnen att växa ur sina byxor snabbt i unga år. Investera i ett par ridbyxor till ditt barn om de kommer att rida ofta. De kommer att kunna njuta av sin hobby utan att ha några irriterande sömmar eller skav från trånga ställen på kontaktytor med sadeln eller hästen, och de är utformade med komfortanpassat material som inte irriterar känslig hud.

Vinterridbyxor (Varma ridbyxor)

Vinterridbyxor är varma ridbyxor som främst är utformade för ridning under de kalla vintermånaderna. De är vanligtvis tillverkade av ett tungt tyg eller ull som är vind- och vattenavvisande. Ridbyxorna har också en delad bakdel för att ge lätt rörelsefrihet när du rider. Varma ridbyxor för dam och herr finns i många olika färger, färger som sträcker sig från svart till brunt till marinblått. Vissa modeller har subtila veck på baksidan medan andra inte har det. Vissa byxor har dragkedjor eller knappar vid anklarna medan andra bara har en resår i linningen för att hålla dem säkert på plats under ditt ridäventyr.

ridbyxor dam