Ridutrustning och ryttarutrustning

 

Här finns den bästa ridutrustningen. Här hittar du ett sortiment av toppmärken som håller i många år framöver. Du hittar allt du behöver för att göra din ridning bekväm. Här hittar du allt från hjälmar och säkerhetsvästar till chaps, skor och stövlar av alla sorter för alla tillfällen och för alla nivåer av ryttare. Här finns en mängd olika chaps i både mocka och läder och du kan hitta ett varierat sortiment så att alla kan njuta av sin tid på hästryggen med lätthet! Säkerhet är vår främsta prioritet på Svenska Hästar. Här finns inte bara ridkläder utan även noggrant utvald ridutrustning, säkerhetsutrustning, inklusive västar samt skyddande hjälmar som VG1-certifierade ridhjälmar som inte bara är snygga utan även funktionella!

Ridutrustning
Ridutrustning

Ridutrustning – utrustning för alla ryttare

 

För många ryttare är det viktigt att ha ett pålitligt och högkvalitativ ridutrustning som håller i många år. Därför har vi på Svenska Hästar lagt extra stor vikt vid att samla varumärken med långa traditioner av kvalitet så att du enkelt kan hitta något som passar dig här. Till exempel hittar du herr- och damkläder från massor av stora och kända märken som tillverkar utrustning av högsta kvalitet för dina hästäventyr! Här finns hjälmar som uppfyller alla CE-normer så att de kan användas under tävlingar – oavsett vilken typ av evenemang du deltar i. Hitta ridutrustning för alla tillfällen och handla idag!

Ryttarutrustning

 

Vi på Svenska Hästar vet vad ryttare vill ha. Här hittar du ett brett utbud av ryttarutrustning som sporrar, ridhandskar, tävlingskläder och mycket mer! Här finns utrustning för alla behov, allt från funktionella jackor till högkvalitativa ridhjälmar. Med ett så stort utbud är det lätt att hitta det som passar bäst för dina behov både för den mindre och för den större plånboken!

Vårda din ridutrustning

Det bästa tipset är att rengöra din ridutrustning varje gång du använt den. Genom att rengöra den varje gång du använder den håller den mycket längre och det blir i längden bekvämare för både djur och ryttare! Läderprodukter behöver särskild rengöring och de bör också få mer uppmärksamhet från vårdande händer.

Vård av läderprodukter

Rengör din ridutrustning med en lädertvål! Om du använder tvålen dagligen kommer den att hjälpa till att smörja och skydda mot framtida skador. Om utrustningen börjar bli torr eller spricka kan man använda balsam eller olja. Man ska tänka på att inte ta för mycket olja dock för då blir sömmarna förstörda.

Det är viktigt att ta hand om sina ridkläder. Ridkläder är som vanliga kläder, de kan tvättas i maskin. Läder behöver särskild uppmärksamhet så att du kan säkerställa dess livslängd genom att applicera smörjmedel på dem. Utsätts din ridutrustning för vatten bör du torka av den när du är klar. Detta gäller för alla läderdetaljer inklusive stövlar!

Tips för ridutrustning

 

Ridsport, eller ridning av hästar, är en av de snabbast växande och mest populära sporterna i Sverige. Ridning kräver specialiserad utrustning för olika ridgrenar som dressyr, terränghoppning, hoppning och andra tävlingsformer. Om du vill vara konkurrenskraftig inom denna sport behöver du bästa möjliga ryttarutrustning.

 

Vilken är den bästa ridutrustningen 2022?

 

Vilken ridsportutrustning är den bästa ridutrustningen för 2022? Detta är en svår fråga att besvara. Det finns många alternativ av ridutrustningen och vilken sorts utrustning du behöver beror på vad du som ryttare ska göra för sorts ridning. Du behöver inte köpa jättedyr ryttarutrustning för att den ska vara bra och skydda dig under din ridning. Det viktigaste är att du köper en komplett ridutrustning och att du tar väl hand om den så att den håller länge. Detta är viktigt för det viktigaste är att du är skyddad under din ridning för att begränsa skaderisken både för dig och din häst.

 

Fördelarna med att äga ridutrustning av hög kvalitet

 

Många ryttare anser att ryttarutrustning är en viktig investering i sin hästpassion, oavsett om de är tävlingsryttare eller helt enkelt vill ge sin häst bästa möjliga vård. Fördelarna med att äga högkvalitativ utrustning för ridning är bland annat följande:

  • Ökad säkerhet
  • Den ger bättre kontroll över din ridning
  • Ryttaren har ett bra verktyg för att få feedback från sin häst
  • Det minskar avsevärt risken för att skador ska uppstå under ridningen

 

Vilken ryttarutrustning bör du ha?

 

Alla ryttare bör ha en komplett ridutrustning för att minska skaderisken under ridningen. All utrustning är till för att skydda dig och det du behöver är följande:

Ridhjälm

Det finns många ridhjälmar på marknaden men det är viktigt att hjälmarna är godkända enligt EU-regler för CE-märkning. Titta även på hjälmen om den är slät på utsidan för då skapar den så lite friktion som möjligt. Vi rekommenderar även att hjälmen ska ha ett rotationsskydd som skyddar mot delar av det skadliga våldet som kan orsaka lindriga eller allvarliga hjärnskador.

Säkerhetsväst

Du bör alltid ha en säkerhetsväst när du rider. Säkerhetsvästen skyddar både din ryggrad och bröstkorg mot sparkar, klämolyckor eller vid avfallning. Västen skall också vara CE-märkt och godkänd inom EU.

Ridstövlar

Ridstövlarna skyddar dina fötter under ridningen. Det är viktigt att de är bekväma och sitter bra på foten. De ska även vara utrustade med en bra klack och får gärna vara lite smalare framtill så at man inte fastnar i stigbygeln.

Ridbyxor

Ridbyxor ska sitta bra och lite tightare mot kroppen för att undvika onödiga veck som kan ge dig skavsår. De tillverkas ofta i material som gör att du sitter bättre och säkrare i sadeln.

Ridhandskar

Ridhandskar ska man alltid använda när man arbetar med hästar eller i stallet. De skyddar dina händer mot skavsår eller mot brännskador när man leder hästen och hästen försöker att dra iväg.

Sporrar och spön

Sporrar och spön är inte till för att straffa hästen utan är ett bra hjälpmedel för att förtydliga dina hjälper. Om du ska tävla är det viktigt att du kontrollerar tävlingsreglementet för att vara säker på vad du får använda dig av.