Ridutrustning och ryttarutrustning

 

Här finns den bästa ridutrustningen. Här hittar du ett sortiment av toppmärken som håller i många år framöver. Du hittar allt du behöver för att göra din ridning bekväm. Här hittar du allt från hjälmar och säkerhetsvästar till chaps, skor och stövlar av alla sorter för alla tillfällen och för alla nivåer av ryttare. Här finns en mängd olika chaps i både mocka och läder och du kan hitta ett varierat sortiment så att alla kan njuta av sin tid på hästryggen med lätthet! Säkerhet är vår främsta prioritet på Svenska Hästar. Här finns inte bara ridkläder utan även noggrant utvald ridutrustning, säkerhetsutrustning, inklusive västar samt skyddande hjälmar som VG1-certifierade ridhjälmar som inte bara är snygga utan även funktionella!

Ridutrustning
Ridutrustning
Ryttarutrustning

Ridutrustning – utrustning för alla ryttare

 

För många ryttare är det viktigt att ha ett pålitligt och högkvalitativ ridutrustning som håller i många år. Därför har vi på Svenska Hästar lagt extra stor vikt vid att samla varumärken med långa traditioner av kvalitet så att du enkelt kan hitta något som passar dig här. Till exempel hittar du herr- och damkläder från massor av stora och kända märken som tillverkar utrustning av högsta kvalitet för dina hästäventyr! Här finns hjälmar som uppfyller alla CE-normer så att de kan användas under tävlingar – oavsett vilken typ av evenemang du deltar i. Hitta ridutrustning för alla tillfällen och handla idag!

Ryttarutrustning

 

Vi på Svenska Hästar vet vad ryttare vill ha. Här hittar du ett brett utbud av ryttarutrustning som sporrar, ridhandskar, tävlingskläder och mycket mer! Här finns utrustning för alla behov, allt från funktionella jackor till högkvalitativa ridhjälmar. Med ett så stort utbud är det lätt att hitta det som passar bäst för dina behov både för den mindre och för den större plånboken!

Vårda din ridutrustning

Det bästa tipset är att rengöra din ridutrustning varje gång du använt den. Genom att rengöra den varje gång du använder den håller den mycket längre och det blir i längden bekvämare för både djur och ryttare! Läderprodukter behöver särskild rengöring och de bör också få mer uppmärksamhet från vårdande händer.

Vård av läderprodukter

Rengör din ridutrustning med en lädertvål! Om du använder tvålen dagligen kommer den att hjälpa till att smörja och skydda mot framtida skador. Om utrustningen börjar bli torr eller spricka kan man använda balsam eller olja. Man ska tänka på att inte ta för mycket olja dock för då blir sömmarna förstörda.

Det är viktigt att ta hand om sina ridkläder. Ridkläder är som vanliga kläder, de kan tvättas i maskin. Läder behöver särskild uppmärksamhet så att du kan säkerställa dess livslängd genom att applicera smörjmedel på dem. Utsätts din ridutrustning för vatten bör du torka av den när du är klar. Detta gäller för alla läderdetaljer inklusive stövlar!