Snygga ridstövlar | Bästa ridstövlarna för dig

 

Den moderna ryttaren är bortskämd med valmöjligheter när det gäller att välja den perfekta ridstöveln. Det handlar inte bara om mode. Ett par bra ridstövlar ger också stabilitet, stöd och skydd under en dag i sadeln – vilket också innebär att de ska vara bekväma! Vi har täckt alla dina behov och alternativ, allt från dressyrmodeller med kort skaft som är tillverkade av slitstarkt läder till höga hoppmodeller som är utrustade med inbyggda kalvskydd eller fleecefoder för de kyliga vinterdagarna. Här finns ridstövlar för alla så hitta ett par och köp dem idag!

Ridstövlar

Ridstövlar för alla tillfällen

 

Ridstöveln är en nödvändig bas för alla ryttare. Med det stora utbudet av material och design finns det olika alternativ som passar dina behov, oavsett om du hoppar eller kör dressyr! Skaftet på vissa modeller kan vara elastiskt så att de passar nästan allas vadstorlek. Vi har ridstövlar från kända märken för alla tillfällen, och till bra priser också!

 

Vilka ridstövlar är bäst?

Ett par bra och snygga ridstövlar kan förändra ditt liv helt och hållet. Oavsett om du är professionell ryttare eller bara tycker om att rida som en aktivitet finns det inget som går upp mot den trygghet och säkerhet som följer med ett par kvalitetsstövlar av läder. Det finns många faktorer att ta hänsyn till när man väljer nya stövlar. Följande faktorer är viktigt att ta hänsyn till när man ska välja ett par ridstövlar:

 

Material – Ridstövlar i läder av hög kvalitet är inte bara hållbar utan också bekväm, andningsbar och flexibel. Läderstövlar är ett utmärkt material för både stall och stigar eftersom de tål höga temperaturer när man är ute på hästryggen utan att torka ut eller spricka som vissa andra material kan göra. Oavsett hur mycket smuts från din ridtur som har hamnat i dina stövlar – en bra skrubbning får dem att se ut som nya.

Hållbarhet – En ridstövel måste vara tillverkad av högkvalitativa och slitstarka material. Stövlarna utsätts för mycket slitage både i stallet och under ridning. En bra stövel ska även vid regelbunden användning hålla i många år.

Pris – Priset är en sak som du vill titta på innan du gör ditt val. Det finns läderstövlar i den lite dyrare prisklassen men du kan även välja något billigare som ändå fyller sitt syfte – till exempel jodhpurs som kostar cirka 1000 kronor i stället för 2-3000 kronor.

Tips inför ditt köp

 

Ridstövlar är en basutrustning för många människor som rider hästar. De bästa ridstövlarna 2022 kan dock vara svåra att hitta med så många alternativ på marknaden. Här ger vi dig några råd och tips om hur du kan köpa de bästa ridstövlarna som passar dina behov och din budget.

 

1. Köp ridstövlar som passar dig

Ridstövlar är stövlar som ger skydd vid ridning. Ridstövlar är vanligtvis tillverkade av läder med en skyddande ridsula. Ridstöveln har också överdel, skaft och innerfoder. Det finns ridstövelsmodeller som har ytterligare funktioner som blixtlås på insidan av benet, kardborreband, luftningspaneler bakom knäet för ventilation vid varmt väder, elastiska sidopaneler för tätare passform vid ankeln. När du letar efter ridstövlar att köpa, se till att den har de funktioner som passar just dig och din ridning för att garantera din säkerhet när du rider. Det finns många olika typer av stövlar som passar olika behov eller preferenser.

 

2. Hitta rätt storlek på dina ridstövlar, detta är så viktigt!

Det är viktigt att hitta rätt storlek på ridstövlarna så att de sitter rätt. Om du rider vill du ha ridstövlar som varken är för tajta eller för lösa. Om de är för tajta kommer du att känna dig obekväm och om de är för lösa kan de lätt glida av. Att hitta rätt storlek på stövlarna är viktigt för att rida bra och säkert.

Vilken storlek behöver jag?

Mät först dina fötter på längden och även över den bredaste punkten (vanligtvis strax före tårna). Dessa mått ska anges i centimeter. Nedan följer en omvandlingstabell så att du kan köpa rätt storlek. Om du vet att din fot är bred så behöver du en ”bred” stövelkänga. Det finns ridstövlar för dam, herr och för barn i många olika storlekar.

 

3. Besök en erfaren butik

Om du har möjlighet att besöka en återförsäljare så brukar de kunna hjälpa dig att välja en modell som passar dig och ge dig tips på vägen i ditt letande.

 

4. Det finns ridstövlar i olika material så som läder eller syntetiskt material

Ridstövlar finns i olika material, t.ex. läder eller syntetmaterial. Den ridstövel du väljer kan vara en viktig faktor för din ridupplevelse. En stövel av läder är den mest bekväma och mest hållbara av alla ridstövlar. De av läder har en lång livslängd om man sköter om dem ordentligt och de ger maximal komfort när du rider, vilket är viktigt om du rider ofta. Ridstövlar finns även i syntetiska material. De syntetiska materialen blir bättre och bättre men vi föredrar ridstövlar i läder. Du ska dock välja de som passar dig bäst!

 

5. Läs recensioner

Ett tips är att läsa recensioner från andra ryttare om deras erfarenheter av olika tillverkare och modeller innan du köper ditt eget par.

6. Det finns ridstövlar i flera olika prisklasser. Välj de bästa inom din prisklass

Det finns ett stort urval av snygga ridstövlar i olika prisklasser. Dyrare stövlar har ofta fler funktioner men det betyder inte alltid att de är bäst så hitta ett par som passar just dina behov. Välj de bästa inom din budget, helt enkelt! Ridstövlar för herr och dam finns i samma prisklasser medan ridstövlar för barn är billigare.

Skostorlek – Omvandlingstabell

Köpguide för ridstövlar

 

Ridstövlar är en viktig del av ridsportens värld. Det råder ingen tvekan om att de kompletterar och fullbordar din outfit, men det finns mer än att bara se bra ut! Stövlarna ger både elegans och stabilitet när du rider på hästryggen, vilket gör dem till ett oumbärligt föremål för alla ryttare. Det kan vara bra att ha två par ridstövlar eller skor för att inte överanvända ett par (och för att ge maximal komfort). Om tävlingar kräver höga stövlar, fungerar låga alternativ bäst för vardagligt bruk, till exempel när man går ner till stallet eller vid träningspass. När du köper en ny uppsättning av stövlar bör du tänka på följande: material, hållbarhet, önskad design/stil, prisintervall samt egenskaper. 

Typ

Vilken typ av ridstövlar är du ute efter? Den formella ridstöveln är ofta gjord av läder och är knähög. Den används bäst vid tävling eller show. Nästa gång du letar efter ett par nya ridstövlar ska du tänka på skillnaderna mellan dem. Det finns två huvudtyper: hoppning och dressyr. Hoppstöveln har snörning på ovansidan och används för en mängd olika ändamål som hoppning, fältritt eller jakt. Dressyrstöveln har ingen snörning och används oftast bara inom dressyr.

Hållbarhet

Ridsport är en tuff sport för både för dig som ryttare och din utrustning. Ridstövlar behöver hålla över längre tid vilket är anledningen till att hållbar utrustning tillverkad av bra material som läder kommer att se till att din investering håller längre än om du köper stövlar av mindre hållbart material.

Design

När det gäller att välja det perfekta paret ridstövlar finns det några viktiga beslut som du måste fatta innan du köper. Först och främst, gör din research för att veta vad som gäller för din disciplin. Ridstövlar kommer i massa olika färger, former och mönstring men inom vissa discipliner behöver man ha formella stövlar då de inte får sticka ut för mycket när det gäller design och färg. Då finns det risk för att de inte godkänns.

Material

Läder är det mest populära materialet för ridstövlar eftersom det är slitstarkt, flexibelt och bekvämt att bära. Syntetiska material saknar ofta vissa av dessa egenskaper men kan vara prisvärda då de är billigare än läder på grund av sin lägre kvalitet. Syntetiskt material passar dock bra för ett par ridskor eller stövlar som du främst använder i stallet eller på träning då de är lättare att sköta.

 

Egenskaper

Du kan hitta alla möjliga olika stövlar med unika egenskaper och specifikationer. Vissa föredrar stövlar med dragkedja eftersom det gör det lättare att ta på och av sig dem, medan andra kanske vill ha något mer dämpat för när fötterna börjar göra ont efter timmar i stigbyglarna.

Ridstövlar för barn

Det finns mycket ridstövlar för barn. Stövlar för barn är vanligtvis billigare än för vuxna. Stövlarna finns i olika stilar som skiljer sig från stövlarna som är avsedda för vuxna. Det finns till exempel stövlar som har gummisulor. Ridstövlar för barn kan också ha kardborreband för att enkelt öppna och stänga dem upptill så att det finns utrymme kvar undertill att växa in i.

Ridstövlar för dam

Ridstövlar för dam är ridstövlar som har en särskild utformning för kvinnor. Dessa har ofta ett smalare skaft och smalare kalv. Dessa kan även ha en subtil klack som är precis tillräckligt hög för att ge dig lite extra höjd när du rider, men inte så mycket att du inte kan gå i dem. Stövlarna kan ibland ha något kortare skaft som ger den kvinnliga ryttaren mer rörelsefrihet när hon rider.

Ridstövlar för herr

Det finns många ridstövlar för herr på marknaden idag. Stövlarna är utformade för att skydda ryttarens fötter och ben. Dagens stövlar har massa olika modeller som erbjuder skydd mot vatten, smuts eller slask så att ridningen kan fortsätta utan avbrott på grund av vädret. De används av både professionella ryttare och fritidsryttare.