Ridstövlar – Bästa ridstövlarna 2021

 

Den moderna ryttaren är bortskämd med valmöjligheter när det gäller att välja den perfekta ridstöveln. Det handlar inte bara om mode. Ett par bra ridstövlar ger också stabilitet, stöd och skydd under en dag i sadeln – vilket också innebär att de ska vara bekväma! Vi har täckt alla dina behov och alternativ, allt från dressyrmodeller med kort skaft som är tillverkade av slitstarkt läder till höga hoppmodeller som är utrustade med inbyggda kalvskydd eller fleecefoder för de kyliga vinterdagarna. Här finns ridstövlar för alla så hitta ett par och köp dem idag!

Ridstövlar

Ridstövlar för alla tillfällen

 

Ridstöveln är en nödvändig bas för alla ryttare. Med det stora utbudet av material och design finns det olika alternativ som passar dina behov, oavsett om du hoppar eller kör dressyr! Skaftet på vissa modeller kan vara elastiskt så att de passar nästan allas vadstorlek. Vi har ridstövlar från kända märken för alla tillfällen, och till bra priser också!

 

Vilka ridstövlar är bäst?

Ett par bra ridstövlar kan förändra ditt liv helt och hållet. Oavsett om du är professionell ryttare eller bara tycker om att rida som en aktivitet finns det inget som går upp mot den trygghet och säkerhet som följer med ett par kvalitetsstövlar av läder. Det finns många faktorer att ta hänsyn till när man väljer nya stövlar. Följande faktorer är viktigt att ta hänsyn till när man ska välja ett par ridstövlar:

 

Material – Ridstövlar i läder av hög kvalitet är inte bara hållbar utan också bekväm, andningsbar och flexibel. Läderstövlar är ett utmärkt material för både stall och stigar eftersom de tål höga temperaturer när man är ute på hästryggen utan att torka ut eller spricka som vissa andra material kan göra. Oavsett hur mycket smuts från din ridtur som har hamnat i dina stövlar – en bra skrubbning får dem att se ut som nya.

Hållbarhet – En ridstövel måste vara tillverkad av högkvalitativa och slitstarka material. Stövlarna utsätts för mycket slitage både i stallet och ute på vandring. En bra stövel ska även vid regelbunden användning hålla i många år.

Pris – Priset är en sak som du vill titta på innan du gör ditt val. Det finns läderstövlar i den lite dyrare prisklassen men du kan även välja något billigare som ändå fyller sitt syfte – till exempel jodhpurs som kostar cirka 1000 kronor i stället för 2-3000 kronor.

Köpguide för ridstövlar

 

Ridstövlar är en viktig del av ridsportens värld. Det råder ingen tvekan om att de kompletterar och fullbordar din outfit, men det finns mer än att bara se bra ut! Ridstövlar ger elegans och stabilitet när du rider på hästryggen, vilket gör dem till ett oumbärligt föremål för alla ryttare. Det kan vara bra att ha två par ridstövlar eller skor för att inte överanvända ett par (och för att ge maximal komfort). Om tävlingar kräver höga stövlar, fungerar låga alternativ bäst för vardagligt bruk, till exempel när man går ner till stallet eller vid träningspass. När du köper en ny uppsättning av ridstövlar bör du tänka på följande: material, hållbarhet, önskad design/stil, prisintervall samt egenskaper.